Combinatiile de legume si branza nu sunt doar super apetisante, dar si bogate in nutrienti, iar daca data viitoate cand pregatiti chiftelutele preferate inlocuiti prajitul cu coptul la cuptor, veti obtine o masa usoara si sanatoasa. Chiftelutele acestea de mazare cu cascaval DeSenvis de la Delaco sunt atat de bune incat ma gandesc serios sa le incerc in varianta de burger vegetarian.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g de mazare fiarta sau conservata
- 150g de Cascaval DeSenvis de la Delaco
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 praf de sare
- 3 linguri de pesmet
- 1 ou
- busuioc proaspat sau uscat (dupa gust)
- Instructiuni
- Intr-un blender amestecati toate ingredientele mai putin cascavalul ras si ceapa verde. Veti obtine o pasta ferma, omogena.
- In pasta obtinuta adaugati cascavalul ras si ceapa verde taiata marunt.
- Cu mainile umede modelati mici chiftele din amestecul de mazare si cascaval.
- Asezati chiftelutele pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti la 190C timp de 20 de minute. Dupa primele 10 minute intoarceti chiftelutele pe partea cealalta (sau pana cand capata o crusta ferma si aurie).
- Savurati-le ca atare cu sosul preferat, langa o salata sau chiar intr-un sandwich sau wrap.