O gustare rapida, umplutura perfecta pentru un wrap sau burgerul vegetarian perfect, pentru toate acestea se potrivesc minunat chiftelutele acestea din spanac si cascaval Sofia de la Delaco. Sunt coapte in cuptor asa ca de data aceasta scapam de prajeli si uleiuri neprietenoase.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g cascaval Sofia ras
  • 300g spanac proaspat sau congelat
  • Patrunjel dupa gust
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper
  • 100g pesmet sau malai
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele mai putin pesmetul sau malaiul.
  3. Omogenizati si cu mainile umezite cu apa rece modelati mici chiftele din spanac (aproximativ 3-4 cm, sau 10cm daca vreti sa faceti burgeri).
  4. Tavaliti chiftelutele printr-un strat generos de pesmet sau malai.
  5. In cuptorul preincalzit, coaceti chiftelutele la 200 de grade timp de 20 de minute.
  6. Intoarceti pe ambele parti pana cand acestea capata o culoare aurie.
  7. Serviti alaturi de sosul vostru preferat, in salate, wrapuri sau burgeri.