Mamaliguta asta cremoasa cu parmezan se potriveste atat de bine cu ciupercutele calite cu mult usturoi si marar proaspat, incat n-aveam cum sa nu impartasesc reteta aceasta cu voi. E ideala pentru un pranz in familie atunci cand va e pofta de ceva cu gust “ca la mama acasa”.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru mamaliga: 250g malai
- 1 lingurita sare
- 1 L apa
- 100g parmezan ras
- Pentru ciupercute: 500g ciuperci proaspete;
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 50g de unt
- marar proaspat
- Instructiuni
- Intr-o tigaie incinsa topiti untul.
- Adaugati pe rand: usturoiul tocat, ciupercile taiate in jumatati sau sferturi (in functie de dimensiunile acestora) si presarati sare. Gatiti 5-7 minute sau pana cand ciupercile capata o nuanta auriu-maronie.
- Intr-o oala inalta puneti apa impreuna cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adaugati malaiul si amestecati continuu pana cand mamaliga este omogena, cremoasa si toti tot malaiul este bine coagulat.
- Opriti focul si adaugati parmezanul. Amestecati.
- Intr-o farfurie adanca asezati un strat din mamaliguta cremoasa peste care asezati un strat de ciupercute aromate. Presarati marar proaspat.