Mamaliguta asta cremoasa cu parmezan se potriveste atat de bine cu ciupercutele calite cu mult usturoi si marar proaspat, incat n-aveam cum sa nu impartasesc reteta aceasta cu voi. E ideala pentru un pranz in familie atunci cand va e pofta de ceva cu gust “ca la mama acasa”.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru mamaliga: 250g malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 L apa
  • 100g parmezan ras
  • Pentru ciupercute: 500g ciuperci proaspete;
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 50g de unt
  • marar proaspat
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa topiti untul.
  3. Adaugati pe rand: usturoiul tocat, ciupercile taiate in jumatati sau sferturi (in functie de dimensiunile acestora) si presarati sare. Gatiti 5-7 minute sau pana cand ciupercile capata o nuanta auriu-maronie.
  4. Intr-o oala inalta puneti apa impreuna cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adaugati malaiul si amestecati continuu pana cand mamaliga este omogena, cremoasa si toti tot malaiul este bine coagulat.
  5. Opriti focul si adaugati parmezanul. Amestecati.
  6. Intr-o farfurie adanca asezati un strat din mamaliguta cremoasa peste care asezati un strat de ciupercute aromate. Presarati marar proaspat.