Cand nu stii ce sa mai gatesti cea mai buna solutie e sa aduni intr-o tigaie toate legumele pe care le mai ai prin frigider si obtii un pranz sau o cina colorata, sanatoasa si extrem de gustoasa. Eu am pus si cateva cuburi de soia fierte anterior si calite in putin ulei de masline. Adaugi condimentele preferate, putin unt, mult usturoi si un strop de sos de soia si ta-daaaa! Ai in fata ta un curcubeu care iti va hrani si sufletul nu numai corpul. Atatea culori n-au cum sa nu te binedispuna.

In plus este o metoda minunata pentru a salva ce mai aveti #DeNearuncat prin bucatarie, eu am golit toate pungutele cu legume congelate, o jumatate de conserva de porumb si cateva fasii de ardei care nu mai arata foarte fresh.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru amestecul de legume puteti folosi fie o punga de legume congelate pentru Stir fry.
  • Sau puteti folosi: 1 morcov
  • 100g de fasole verde
  • 5-6 ciuperci feliate
  • o ceapa mica
  • 50g porumb
  • jumatate de ardei tocat
  • 3-4 catei de usturoi tocati marunt
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Condimente adaugate dupa gust: busuioc, cimbru, boia dulce/picanta, sare si piper
  • 2-3 linguri de sos de soia
  • Pentru cuburile de soia: Folositi cuburi de soia fierte anterior (conform instructiunilor de pe pachet)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • usturoi pisat
  • 2-3 linguri sos de soia.
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa caliti in ulei de masline timp de 2-3 minute toate legumele (fie congelate, fie proaspete si tocate), cat sa isi intensifice gustul dar sa isi pastreze textura crocanta.
  3. Condimentati si stropiti cu sosul de soia si mai gatiti inca 1-2 minute.
  4. Daca este necesar si nu este suficient lichid in tigaie puteti adauga si un sfert de cana de apa.
  5. Intr-o alta tigaie caliti in ulei de masline cuburile fierte de soia, adaugati usturoiul si sosul de soia.
  6. Gatiti timp de 5-7 minute sau pana cand capata o textura mai ferma si apoi adaugati-le in amestecul de legume.
  7. Presarati verdeturi proaspete sau savurati alaturi de sosul preferat.