Daca si tie ti-au mai ramas cateva felii de cozonac pufos si aromat dar care intre timp s-a uscat si si-a pierdut putin din arome, il poti reinventa in cel mai gustos mod: Il tavalesti bine prin lapte si ou si faci cele mai bune friganele la cuptor.
Sunt moi, suculente si perfecte la micul dejun.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 5
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 5 felii uscate de cozonac / babka / croissant
- 2 oua
- 50ml lapte
- zahar pudra
- Scortisoara
- toppingurile preferate: miere, iaurt, fructe, ciocolata etc
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati ouale si laptele.
- Treceti pe rand fiecare felie de cozonac prin amestecul de oua si lapte.
- Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt (sau unt).
- Coceti la 180C timp de 15 minute sau pana cand capata o crusta aurie si crocanta la suprafata.
- Presarati zahar pudra si scortisoara.
- Savurati alaturi de toppingurile preferate. Aceste friganele sunt delicioase la micul dejun cu un pahar de lapte.