Ce alegeti dintre pasca cu branza si ciocolata? Daca la fel ca si mine, nu va puteti decide, am pasca perfecta pentru voi: Pasca poloneza cu blat de cacao, crema de branza si glazuta de ciocolata cu lapte. Se face extrem de usor, iar rezultatul este unul fabulos de gustos!
Am redus cantitatea de zahar pentru a obtine un desert mai usor pentru masa de sarbatoare si pentru a se potrivi si mai bine cu branza de vaci cu 0,2% grasime de la Delaco. Aceasta este perfecta pentru deserturile voastre pascale, este fina, cremoasa si totusi suficient de ferma pentru a fi folosita in pasca sau cheesecake.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru blatul de cacao: 80g zahar
- 1 ou
- 100g unt la temperatura camerei
- 200ml lapte
- 200g faina
- 30g cacao
- 10g praf de copt
- 2 lingurite esenta de rom
- Pentru crema de branza: 80g de zahar
- 2 oua
- 100g unt
- 30g gris
- 2 lingurite esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie
- 500g branza de vaci Delaco
- Pentru glazura: 100g ciocolata cu lapte
- Pentru decor: fructe proaspete sau uscate
- Instructiuni
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Intre timp pregatiti cele 2 compozitii.
- Intr-ul bol lar mixati toate ingredientele pentru crema de branza pana cand obtineti un amestec cremos si omogen.
- Intr-un al doilea bol mixati toate ingredientele pentru blatul de cacao pana cand obtineti o compozitie omogena si aerata.
- Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu fund detasabil (am folosit o tava de 25cm diametru).
- In tava turnati jumatate din compozitia cu cacao si nivelati usor cu o spatula.
- Adaugati apoi cate o lingura din crema de branza si dupa ce ati acoperit toata suprafata blatului de cacao nivelati usor cu o spatula.
- Adaugati si cel de-al doilea strat de cacao si nivelati.
- Mutati in cuptorul preincalzit si lasati la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana cand pasca devine ferma si are mici crapaturi la suprafata. Puteti face testul scobitorii pentru a va asigura ca aceasta este bine gatita si in interior.
- Cat pasca este inca fierbinte, imediat dupa ce ati scos-o din cuptor, asezati pe ea cubuletele de ciocolata cu lapte. In aproximativ 5 minute aceasta va fi complet topita si o puteti intinde pe toata suprafata desertului folosind o spatula.
- Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei inainte de a felia. O puteti pastra apoi in frigider pana la 5 zile.