Cartofii noi sunt un deliciu al primaverii de neratat. Cu o crusta crocanta, interior moale, parfumati cu unt si usturoi, sunt tot ce ti-ai putea dori langa o bucata buna de branza, cateva rosii cu gust si sosul preferat.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- 50g unt
- 2 lingurite praf de usturoi / 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingura ulei de masline
- 200g Leurda proaspata
- 100g Parmezan
- 50ml ulei de masline
- Sucul de la o lamaie sau un lime
- Un praf de sare
- 100g migdale coapte (2-3min in tigaia incinsa)
- Instructiuni
- Incepeti prin a spala si sterge bine cartofii noi. Nu ii curatati de coaja, doar asigurati-va ca nu au mici urme de pamant.
- Intr-o tigaie mai inalta si la fox mic, topiti untul amestecat cu o lingura de ulei de masline (pentru a nu se arde) si adaugati cartofii noi. Acoperiti cu un capac si o data la 1-2 minute rotiti-i de pe o parte pe alta. Repetati pana cand capata o crusta crocanta si un interior moale.
- Presarati sare si pudra de usturoi si amestecati, dupa ce ati oprit focul.
- Urmeaza sa pregatiti sosul: Intr-un blender asezati leurda taita in bucati mai mici.
- Adaugati uleiul si sucul de lamaie.
- Adaugati migdalele, parmezanul si sarea.
- Blenduiti la viteza maxima pana cand capata o textura fina si omogena.
- Pastrati la frigider intr-un borcan de sticla.