Cartofii noi sunt un deliciu al primaverii de neratat. Cu o crusta crocanta, interior moale, parfumati cu unt si usturoi, sunt tot ce ti-ai putea dori langa o bucata buna de branza, cateva rosii cu gust si sosul preferat.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 kg cartofi noi
  • 50g unt
  • 2 lingurite praf de usturoi / 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200g Leurda proaspata
  • 100g Parmezan
  • 50ml ulei de masline
  • Sucul de la o lamaie sau un lime
  • Un praf de sare
  • 100g migdale coapte (2-3min in tigaia incinsa)
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a spala si sterge bine cartofii noi. Nu ii curatati de coaja, doar asigurati-va ca nu au mici urme de pamant.
  3. Intr-o tigaie mai inalta si la fox mic, topiti untul amestecat cu o lingura de ulei de masline (pentru a nu se arde) si adaugati cartofii noi. Acoperiti cu un capac si o data la 1-2 minute rotiti-i de pe o parte pe alta. Repetati pana cand capata o crusta crocanta si un interior moale.
  4. Presarati sare si pudra de usturoi si amestecati, dupa ce ati oprit focul.
  5. Urmeaza sa pregatiti sosul: Intr-un blender asezati leurda taita in bucati mai mici.
  6. Adaugati uleiul si sucul de lamaie.
  7. Adaugati migdalele, parmezanul si sarea.
  8. Blenduiti la viteza maxima pana cand capata o textura fina si omogena.
  9. Pastrati la frigider intr-un borcan de sticla.