Super crocanti la exterior, moi si cremosi la interior, cartofii Hasselback sunt cel mai simplu si gustos mod prin care sa savurati aceste legume atat de simple si accesibile. Se fac rapid in cuptor, sunt aromati si de-a dreptul divini in combinatia preferata a copilariei noastre: cu ou si branza.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 10 cartofi medii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de boia dulce/picanta/afumata
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • Pentru topping: 1 ou/ portie (din aceste cantitati puteti face aproximativ 3 portii)
  • 200g telemea sfaramata/cascaval ras
  • 3-4 fire de patrunjel/marar/coriandru
  1. Instructiuni
  2. Curatati si spalati bine cartofii.
  3. Folosind un cutit ascutit crestati cartofii de la un capat la altul, pana la jumatate.
  4. Asezati-i pe o tava acoperita cu hartie de copt.
  5. Folosind o pensula, sau stropind usor, acoperiti cartofii cu cateva picaturi de ulei de masline.
  6. Presarati sarea, boiaua si cimbru.
  7. Coaceti timp de 30-35 de minute la 200C in cuptorul preincalzit sau pana cand devin atat de crocanti pe cat ii doriti.
  8. Intre timp gatiti ouale dupa preferintele voastre. Le puteti praji, posa sau fierbe, cu galbenus moale sau tare. Eu am optat pentru oua prajite cu galbenusul moale.
  9. Cand cartofii s-au gatit complet, asezati-i intr-o farfurie si presarati branza, verdeturile si asezati oul peste acestia.