Fierbinti, gustosi si satiosi, cartofii copti sunt o idee de pranz sau cina perfecta, pentru ca pot fi personalizati dupa gustul fiecarui membru al familiei. Aveti o infinitate de optiune pentru toppinguri, dar noi de aceasta data i-am savurat cu untul care s-a topit diviiin, un amestec picant de legume si mult parmezan.
Iar gatitul a fost floare la ureche, pentru ca am profitat se Smart Cheful nostru: Airfryerul XXL de la Philips, care poate gati pana la 1,4 kg de alimente. Asa ca am facut 6 cartofi mari, pe care i-am mai lasat 30 de minute in Airfryer pentru a ramane calzi pana cand i-am mancat.
A fost un festin #DeliciosDeSanatos
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 5 cartofi mari, cu coaja subtire, bine curatata
- 100g unt
- 100g fasole rosie fiarta sau din conserva
- 100g porumb fiert sau din conserva
- Baby spanac sau salata preferata
- Parmezan ras dupa gust
- Fulgi de chilli & sare dupa gust
- 1 lingura de ulei de masline
- Instructiuni
- Incepeti prin a intepa cu o furculita cartofii bine curatati.
- Asezati-i pe gratarul AirFryerului si pulverizati sau stropiti cu putin ulei de masline.
- Coaceti timp de 30 de minute la 200C.
- Cand cartofii sunt complet copti (verificati pe parcurs si adaugati sau scadeti minutele de coacere in functie de preferinte) presarati sare, crestatii pe jumatate si desfaceti in doua.
- In mijlocul fiecarui cartof asezati cate un cub de unt, un strat de spanac, porumb, fasole, parmezan si fulgi de chilli.
- Savurati-i fierbinti, alaturi de sosul preferat.