Fierbinti, gustosi si satiosi, cartofii copti sunt o idee de pranz sau cina perfecta, pentru ca pot fi personalizati dupa gustul fiecarui membru al familiei. Aveti o infinitate de optiune pentru toppinguri, dar noi de aceasta data i-am savurat cu untul care s-a topit diviiin, un amestec picant de legume si mult parmezan.

Iar gatitul a fost floare la ureche, pentru ca am profitat se Smart Cheful nostru: Airfryerul XXL de la Philips, care poate gati pana la 1,4 kg de alimente. Asa ca am facut 6 cartofi mari, pe care i-am mai lasat 30 de minute in Airfryer pentru a ramane calzi pana cand i-am mancat.

A fost un festin #DeliciosDeSanatos

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 cartofi mari, cu coaja subtire, bine curatata
  • 100g unt
  • 100g fasole rosie fiarta sau din conserva
  • 100g porumb fiert sau din conserva
  • Baby spanac sau salata preferata
  • Parmezan ras dupa gust
  • Fulgi de chilli & sare dupa gust
  • 1 lingura de ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a intepa cu o furculita cartofii bine curatati.
  3. Asezati-i pe gratarul AirFryerului si pulverizati sau stropiti cu putin ulei de masline.
  4. Coaceti timp de 30 de minute la 200C.
  5. Cand cartofii sunt complet copti (verificati pe parcurs si adaugati sau scadeti minutele de coacere in functie de preferinte) presarati sare, crestatii pe jumatate si desfaceti in doua.
  6. In mijlocul fiecarui cartof asezati cate un cub de unt, un strat de spanac, porumb, fasole, parmezan si fulgi de chilli.
  7. Savurati-i fierbinti, alaturi de sosul preferat.