Bulzul este o reteta traditionala pe care mai toti o indragim, mamaliga aurie si cremoasa, facuta pe jar, umpluta cu branza. Merita insa si o varianta contemporana si usor de facut acasa. Aveti nevoie de doar cateva ingrediente si e si gata repede. Rosiile uscate si mozzarella ii dau un gust minunat si daca aveti niste leftovers de mamaliga #DeNearuncat, acum e momentul sa le folositi.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g de mamaliga fiarta anterior
- 1 legatura de ceapa verde proaspata
- 2 bucati mozzarella fresca Delaco
- 100g de rosii uscate
- 2-3 ramurele de oregano proaspat sau 2-3 lingurite de oregano uscat
- 150ml de smantana
- Instructiuni
- Modelati mamaliga intr-o forma rotunda, fie in mana- facand sfere sau folosindu-va de o forma pentru taiat biscuitii
- Peste primul strat de mamaliga, sau in interiorul sferei modelate cu mana puneti bucati de mozzarella taiata felii;
- Adaugati ceapa verde taiata marunt, marunt si rosiile uscate taiate la fel de marunt
- Acoperiti cu inca un strat de mamaliga si presarati extra mozzarella si rosii uscate.
- Coaceti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade pana cand capata o crusta aurie, crocanta.
- Serviti cu muuulta smantana rece, ceapa verde maruntita si oregano proaspat sau uscat pe deasupra.