Bulzul este o reteta traditionala pe care mai toti o indragim, mamaliga aurie si cremoasa, facuta pe jar, umpluta cu branza. Merita insa si o varianta contemporana si usor de facut acasa. Aveti nevoie de doar cateva ingrediente si e si gata repede. Rosiile uscate si mozzarella ii dau un gust minunat si daca aveti niste leftovers de mamaliga #DeNearuncat, acum e momentul sa le folositi.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g de mamaliga fiarta anterior
  • 1 legatura de ceapa verde proaspata
  • 2 bucati mozzarella fresca Delaco
  • 100g de rosii uscate
  • 2-3 ramurele de oregano proaspat sau 2-3 lingurite de oregano uscat
  • 150ml de smantana
  1. Instructiuni
  2. Modelati mamaliga intr-o forma rotunda, fie in mana- facand sfere sau folosindu-va de o forma pentru taiat biscuitii
  3. Peste primul strat de mamaliga, sau in interiorul sferei modelate cu mana puneti bucati de mozzarella taiata felii;
  4. Adaugati ceapa verde taiata marunt, marunt si rosiile uscate taiate la fel de marunt
  5. Acoperiti cu inca un strat de mamaliga si presarati extra mozzarella si rosii uscate.
  6. Coaceti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade pana cand capata o crusta aurie, crocanta.
  7. Serviti cu muuulta smantana rece, ceapa verde maruntita si oregano proaspat sau uscat pe deasupra.