Voi cu ce denumire ii stiti? Va mai amintiti biscuitii acestia facuti la masina de tocat? Biscuiti spritati/Ciocalai/ Biscuiti dati prin masina sau Biscuiti la furculita? Daca va aduceti aminte de ei inca din copilarie, atunci sigur stiti si ca sunt genul de biscuiti care raman proaspeti si 2 saptamani si ca devin din ce in ce mai buni de la o zi la alta. In mod traditional se fac folosind o forma speciala ce se ataseaza masinii de tocat, dar dupa cum zice si denumirea biscuitilor “la furculita” ii puteti face si pur si simplu modeland mici cilindri pe care crestati dungulite cu furculita.

Reteta

  • Timp de gatire: 70 min
  • Persoane: 10
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 300g faina
  • optional 50g nuci macinate (eu am folosit niste fistic #DeNearuncat deja macinat si a dat o textura de vis)
  • 100g unt la temperatura camerei
  • 100g zahar brun
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie bio/portocala bio;
  • 5ml esenta de vanilie
  • 5g praf de copt
  • 1 praf de sare
  1. Instructiuni
  2. Framantati un aluat din toate ingredientele de mai sus si lasati-l la frigider minim 30 de minute inainte de a face biscuitii.
  3. Formati biscuitii fie cu masina de tocat si formele speciale, cu o presau sau pur si simplu decupand cu cutitul si trasand linii cu furculita.
  4. Coaceti timp de 15 minute la 190C sau pana cand devin aurii pe margini.
  5. Pudrati cu zahar pudra si pastratii in caserole sau pungute cu ziplock.