Iubitori de Brownie, reteta asta e pentru voi! Densa, ciocolatoasa, moale la interior si usor umeda, cu o glazura crocanta cu extra ciocolata, o felie din aceasta prajitura minunata o sa va faca sa vreti portie dubla. Este delicioasa fierbinte cu o cupa rece de inghetata de vanilie, dar e de vis si rece langa cafea sau ceai. E modul perfect in care sa iti incepi ziua.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g faina
- 1 plic de praf de copt
- 300g ciocolata cu lapte topita sau crema de ciocolata
- 1 varf de lingurita de sare
- 100g zahar
- 100ml lapte sau lapte vegetal
- 125g unt moale
- 4 oua
- 1 fiola esenta de vanilie/2 pliculete zahar vanilat
- pentru glazura: 100g ciocolata cu lapte
- Instructiuni
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele de mai sus (in afara de ultimele 100g de ciocolata) folosind un mixer. Asigurati-va ca ciocolata topita este moale, calda si nu fierbinte.
- Lasa la copt 30-40 de minute, sau pana cand aluatul devine ferm si face mici crapaturi la suprafata. Brownieul trebuie sa fie moale si usor umed la interior, ferm si crocant la exterior.
- Dupa ce brownieul este copt complet si il scoateti din cuptor, cat este inca fierbinte radeti pe razatoarea mare ultima bucata de ciocolata deasupra, aceasta se va topi si dupa racire se va transforma intr-o glazura delicioasa.
- Decorati cu fructe proaspete sau serviti cu o cupa de inghetata.