Moi, pufoase, parfumate, aceste briose “Carrot Cake” o sa ii cucereasca chiar si pe cei mai mici pofticiosi aflati la inceputul diversificarii, dar si pe micutii care au nevoie de o gustare delicioasa si sanatoasa pentru pachetelul de la gradinita sau scoala. Briosele acestea cu morcov nu contin zahar si pot fi folosite si ca reteta de baza pentru checuri sau blaturi in care sa adaugati fructe, nuci sau fructe uscate.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 banane bine coapte
  • 2 linguri ulei de cocos/floarea soarelui
  • 1 morcov
  • sucul si coaja de la o portocala bio
  • 100ml iaurt
  • 150g faina
  • 5g praf de copt
  • 3 lingurite scortisoara
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender mixati toate ingredientele de mai sus.
  3. In functie de consistenta ingredientelor este posibil sa obtineti un amestec mai dens/ lichid- In functie de acesta adaugati fie cate o lingura de faina daca amestecul este prea moale, fie cate o lingura de iaurt daca amestecul este prea tare.
  4. Turnati in forme de briose, pastrand 1 cm la suprafata, briosele vor creste putin in timpul coacerii.
  5. Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand devin ferme si rumene la suprafata.