👻 Boo! Sezonul dulciurilor inspaimantator de bune e aici! Si incepem cu o tava de fursecuri fantoma, cu lime, glazura dulce acrisoara siiii… fara gluten!
Fie ca suferiti de intoleranta la gluten sau pur si simplu vreti sa incercati un nou tip de aluat, sunt sigura ca veti indragosti de textura fina si frageda a acestor biscuiti.

Am folosit faina #ScharGlutenFree care este extrem de versatila cand vine vorba de preparate gluten-free. In plus am mai folosit cateva ingrediente de baza pe care cred ca le aveti deja in bucatarie.

Gasiti mai multe retete fara gluten pe www.schaer.com

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru biscuiti: 150g faina fara gluten (Mix it! Universal Schar);
  • 85g unt
  • 20g zahar pudra
  • coaja de la jumatate de lime
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru decor: 6 linguri zahar pudra;
  • 4 lingurite suc de lime
  • ochi decor din zahar/afine/stafide
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a framanta un aluat ferm, usor sfaramicios din toate ingredientele pentru biscuiti.
  3. Acoperiti aluatul cu folie si lasati la rece minim 1 ora.
  4. Folosind un cutit de decupat rotund, sau un pahar, decupati cercuri din aluatul intins in strat subtire de 3mm.
  5. Coaceti timp de 5-7 minute la 190C, pe o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, cu caldura sus & jos.
  6. Lasati biscuitii sa se raceasca complet si intre timp pregatiti glazura, amestecand ingredientele pentru aceasta.
  7. Cu o lingurita turnati glazura peste fiecare biscuitel si decorati cu ochisori sau bombonele.