Va mai amintiti biscuitii Bunicuta? dintr-un aluat usor si fraged, deloc complicat de facut. Cand eram mica mama ii decora si cu o bucatica de rahat turcesc sau cate o nuca. Erau deliciosi! Din cantitatile acestea ies vreo 2 tavi bune de biscuiti, dar nu va faceti griji pentru ca rezista foarte bine pana la 2-3 saptamani daca sunt pastrati intr-un borcan inchis ermetic. Ba chiar sunt genul ala de desert care devine tot mai bun de la o zi la alta.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 280g faina
  • 70ml ulei
  • 100g zahar
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat sau 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura coaja de portocale
  • Extra: Zahar pudra pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de zaharul pudra.
  3. Framantati pana obtineti un aluat omogen, ferm si elastic.
  4. Lasati aluatul sa se odihneasca acoperit 10-15 minute.
  5. Pe o suprafata curata pudrata cu faina intindeti aluatul folosind un sucitor. O foaie ar trebui sa aiba aproximativ 2-3 mm. Nu va faceti griji daca aluatul este subtire, biscuitii vor mai creste la copt datorita prafului de copt.
  6. Decupati cu forme speciale sau cu un pahar.
  7. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezati biscuitii si coaceti la 220C timp de 9-10 minute sau pana cand incep marginile sa se ingalbeneasca.
  8. Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet inainte de a pudra cu zahar pudra.