Va mai amintiti biscuitii Bunicuta? dintr-un aluat usor si fraged, deloc complicat de facut. Cand eram mica mama ii decora si cu o bucatica de rahat turcesc sau cate o nuca. Erau deliciosi! Din cantitatile acestea ies vreo 2 tavi bune de biscuiti, dar nu va faceti griji pentru ca rezista foarte bine pana la 2-3 saptamani daca sunt pastrati intr-un borcan inchis ermetic. Ba chiar sunt genul ala de desert care devine tot mai bun de la o zi la alta.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 280g faina
- 70ml ulei
- 100g zahar
- 1 ou intreg + 1 galbenus
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat sau 1 lingura esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura coaja de portocale
- Extra: Zahar pudra pentru decorat
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de zaharul pudra.
- Framantati pana obtineti un aluat omogen, ferm si elastic.
- Lasati aluatul sa se odihneasca acoperit 10-15 minute.
- Pe o suprafata curata pudrata cu faina intindeti aluatul folosind un sucitor. O foaie ar trebui sa aiba aproximativ 2-3 mm. Nu va faceti griji daca aluatul este subtire, biscuitii vor mai creste la copt datorita prafului de copt.
- Decupati cu forme speciale sau cu un pahar.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezati biscuitii si coaceti la 220C timp de 9-10 minute sau pana cand incep marginile sa se ingalbeneasca.
- Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet inainte de a pudra cu zahar pudra.