Va veti indragosti de aceasta reteta de Banana Bread cu cacao dupa ce va veti da seama cat de usor este de facut, cu putine ingrediente si totusi rezultate wow. E usoara, moale, pufoasa si usor umeda. Minunata calda cu o cupa de inghetata si perfecta sa o savurati dimineata langa cafeaua preferata.

Am folosit banane bio de la prietenii mei Froopt pentru aceasta reteta si s-a simtit imediat diferenta. Bananele bio suna mai dulci, cremoasa si parca aroma fructului se simte mult mai intens in desert.

Puteti folosi chiar si bananele #DeNearuncat prea coapte pe care le mai aveti prin casa si va promit ca veti obtine un preparat care ii va face fericiti pe toti ai casei.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 banane (1 pentru aluat, 1 pentru decorat la final)
  • 150g faina
  • 10g praf de copt
  • 30g cacao
  • 50ml ulei
  • 100g zahar de cocos (sau alt indulcitor/ puteti chiar si sari peste indulcitor, bananele vor da o usoara tenta dulce)
  • 300ml apa
  • zahar pudra sau cacao pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol pisati cu o furculita una dintre banane si amestecati-o cu restul de ingrediente.
  3. Turnati aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
  4. Decorati cu cealalta banana feliata si coaceti timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180C.
  5. Decorati dupa preferinte cu zahar pudra sau cacao dupa ce s-a copt. O puteti savura cu o cupa de inghetata sau dimineata langa cafea.