Daca si tie ti-au mai ramas cateva felii de cozonac pufos si aromat dar care intre timp s-a uscat si si-a pierdut putin din arome, il poti reinventa in cel mai gustos mod: Il tavalesti bine prin lapte si ou si faci cele mai bune friganele la cuptor.

Sunt moi, suculente si perfecte la micul dejun.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 felii uscate de cozonac / babka / croissant
  • 2 oua
  • 50ml lapte
  • zahar pudra
  • Scortisoara
  • toppingurile preferate: miere, iaurt, fructe, ciocolata etc
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati ouale si laptele.
  3. Treceti pe rand fiecare felie de cozonac prin amestecul de oua si lapte.
  4. Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt (sau unt).
  5. Coceti la 180C timp de 15 minute sau pana cand capata o crusta aurie si crocanta la suprafata.
  6. Presarati zahar pudra si scortisoara.
  7. Savurati alaturi de toppingurile preferate. Aceste friganele sunt delicioase la micul dejun cu un pahar de lapte.