Daca aveti prin frigider mai multe resturi de branzeturi, reteta aceasta e pentru voi. Reuneste intr-o crusta de aluat fraged un amestec delicios de 4 tipuri de branza si ceapa verde care ii da un plus de prospetime. In plus, o puteti personaliza dupa bunul plac, adaugand tot felul de legume colorate.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 100g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 100ml iaurt/kefir/smantana
  • 500g de branza (eu am folosit cate 100-150g de: Brie, Roquefort, Parmezan si mozzarella)
  • 50g ceapa verde/chives
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg framantati un aluat fraged din faina, unt, ou, iaurt/smantana si sare. Veti obtine un aluat cu o consistenta sfaramicioasa, ca de biscuti pe care o veti modela cu mana pana cand se lipeste. Aaugati cate o lingurita de apa rece daca acesta nu se lipeste, formand o bila omogena de aluat.
  3. Lasati aluatul la rece minim 30 de minute.
  4. Pregatiti branzeturile si taiati-le cubulete, amestecati apoi cu ceapa verde tocata marunt.
  5. Preincalziti cuptorul la 180C.
  6. Pe o hartie de copt intindeti aluatul racit cu un sucitor. Acesta poate avea o forma neregulata, galetta fiind o tarta imperfecta. Foaia de aluat trebuie sa aiba 5-7mm.
  7. In mijlocul foii de aluat asezati amestecul de branzeturi si ceapa verde. Pastrati marginile libere, pentru ca pe acestea le veti plia peste umplutura. Optional presarati si semintele preferate.
  8. Coaceti aproximativ 30 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta aurie la exterior si branza este complet topita.