Daca aveti prin frigider mai multe resturi de branzeturi, reteta aceasta e pentru voi. Reuneste intr-o crusta de aluat fraged un amestec delicios de 4 tipuri de branza si ceapa verde care ii da un plus de prospetime. In plus, o puteti personaliza dupa bunul plac, adaugand tot felul de legume colorate.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 100g unt
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 100ml iaurt/kefir/smantana
- 500g de branza (eu am folosit cate 100-150g de: Brie, Roquefort, Parmezan si mozzarella)
- 50g ceapa verde/chives
- Instructiuni
- Intr-un bol larg framantati un aluat fraged din faina, unt, ou, iaurt/smantana si sare. Veti obtine un aluat cu o consistenta sfaramicioasa, ca de biscuti pe care o veti modela cu mana pana cand se lipeste. Aaugati cate o lingurita de apa rece daca acesta nu se lipeste, formand o bila omogena de aluat.
- Lasati aluatul la rece minim 30 de minute.
- Pregatiti branzeturile si taiati-le cubulete, amestecati apoi cu ceapa verde tocata marunt.
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Pe o hartie de copt intindeti aluatul racit cu un sucitor. Acesta poate avea o forma neregulata, galetta fiind o tarta imperfecta. Foaia de aluat trebuie sa aiba 5-7mm.
- In mijlocul foii de aluat asezati amestecul de branzeturi si ceapa verde. Pastrati marginile libere, pentru ca pe acestea le veti plia peste umplutura. Optional presarati si semintele preferate.
- Coaceti aproximativ 30 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta aurie la exterior si branza este complet topita.
[…] dar si in tot felul de preparate. Eu am folosit-o deja intr-un sos cremos pentru ciuperci, intr-o tarta sarata Quattro Formaggi si in sandwichuri rapide cu covrigi, somon si […]