Fie ca le stiti ca turte, scovergi, pite sau branzoaice, oricum le-ati zice, sunt la fel de gustoase oriunde in lume. In unele culturi sunt preparate cu unt, in unele cu iaurt, in altele sunt mancate dulci sau sarate cu tot felul de toppinguri. La noi sunt mancate si si. Dulci, pudrate cu zahar si umplute cu dulceata sau umplute cu branza. Iar astazi eu va voi arata reteta mea preferata de turte umplute cu branza de burduf.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 550g faina
- 350ml apa calduta
- 5g de drojdie uscata sau 10g de drojdie proaspata
- 10g sare
- 100ml ulei de masline
- 400g de branza (puteti folosi de burduf, telemea, cascaval ras etc)
- 200ml ulei pentru prajit (puteti folosi de floarea soarelui sau de masline)
- Instructiuni
- Se amesteca drojdia cu apa calduta pana cand aceasta este complet dizolvata, adaugati treptat faina in timp ce amestecati cu o lingura.
- Adaugati sarea si amestecati (veti obtine un aluat moale si usor lipicios).
- Adaugati uleiul de masline si framantati pana cand aluatul devine omogen si lucios.
- Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca aproximativ 30 de minute.
- Dupa ce aluatul a dospit suficient modelati cercuri groase de cate 1cm si umpleti pe jumatate cu branza, pliati si presati la margini pentru a se lipi aluatul
- Prajiti apoi intr-o tigaie in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o nuanta auriu maronie.
- Optional cand sunt gata, frecati-le bine bine cu usturoi pe ambele parti, presarati sare si patrunjel sau daca le preferati pe cele dulci, savurati-le cu dulceata preferata sau zahar pudra.