Din cand in cand cu totii poftim la tot felul de gustari, dulciuri, dar mai ales ciocolata. In loc sa mai iesiti din casa pentru ceva nu tocmai sanatos, mai bine va pregatiti in casa ceva dulce, ciocolatos si fara zahar, ca aceste trufe super usoare si rapide, facute doar din doua banane coapte, cacao, fulgi de ovaz si putin lapte vegetal

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 banane foarte sau chiar prea copate
  • 180g fulgi de ovaz
  • 50g nuci maruntite sau tocate fin (dupa cum preferati)
  • 5 linguri de cacao
  • 50-75 ml lapte vegetal (adaptati in functie de consistenta obtinuta)
  • extra cacao pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. folosind un blender sau rasnita macinati fulgii de ovaz si nucile pana cand se transforma in pudra.
  3. amestecati cu cacao.
  4. adaugati laptele si bananele blenduite sau pisate cu furculita pana au devenit cremoase.
  5. amestecati pana obtineti o crema pufoasa, ciocolatoasa, mutati apoi mixul la frigider timp de o ora.
  6. dupa ce timpul s-a scurs luati cate o lingura de compozitie pe care o modelati cu mainile prin pudra de cacao.
  7. mai lasati 30 de minute la frigider inainte de servire.