Tarta aceasta 100% vegana/de post cu unt de arahide cremos, ciocolata fina si alune sarate & rumenite a fost un adevarat succes in casa noastra. Ma gandesc serios sa o fac si de Craciun.
Mana de ajutor a venit de la faina Raftul Bunicii pe care o folosesc in toate aluaturile pe care le fac. Pentru bunatati desavarsite avem cu totii nevoie pe langa dragoste si de ingrediente de cea mai buna calitate.
Iar Raftul Bunicii ne ofera mereu faina alba, pufoasa, fara aditivi si de calitate superioara.
In aceasta perioada au si o surpriza pentru noi: O multime de premii! Cumparati oricare 2 produse Raftul Bunicii si puteti castiga 20.000 de lei pentru bucataria voastra de vis, 5 roboti de bucatarie sau peste 200 premii instant. Aflati mai multe de pe www.raftulbunicii.ro.
Sa va las si lista de ingrediente pentru tarta noastra, nu?
Pentru crusta:
-300g faina Raftul Bunicii pentru prajituri
-100ml ulei
-90g zahar
-100ml lapte vegetal
-un praf de sare
-10g praf de copt
-1 lingura esenta de vanilie
Pentru umplura:
-350g unt de arahide;
-200g ciocolata neagra;
-200ml lapte de cocos;
Pentru decor:
-150g arahide sarate prajite
Cat de usor se face?
- Pregatiti un aluat fraged, usor sfaramicios din ingredientele pentru aluat.
- Presarati-l peste tava de copt si presati usor cu degetele pentru a se lipi si forma crusta.
- Coaceti timp de 15-20 de minute la 180C sau pana cand devine ferm si auriu.
- Intre timp pregatiti crema de ciocolata, amestecand intr-o craticioara ciocolata maruntita si laptele de cocos fierbinte (nu fiert).
- Dupa ce crusta s-a copt complet intindeti pe fundul acesteia primul strat, cel de unt de arahide.
- Nivelati si turnati crema de ciocolata.
- Presarati alunele si lasati la frigider minim 2 ore inainte de a felia.
Ta-daaaa! Si uite asa avem un desert fabulos, fara lactate, fara oua, cu un aluat minunat si o crema de vis. Va arat pas cu pas cum o puteti face mai jos: