Stiti pastele pe care le mananca Doamna si Vagabondul in celebrul desen animat din copilaria noastra? Sunt chiar aceste paste cu sos marinara si chiftelute. Bine, eu am facut chiftelute vegane din carne tocata din plante si tot delicioase au fost. Sosul este absolut genial si il fac des si in alte combinatii cu paste, sau chiar si pentru pizza sau sandwichuri. Hai sa va arat cat de usor sunt de facut aceste tagliatelle.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru paste: 300g tagliatele
- Pentru chiftelute: 250g carne tocata din plante
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 2 catei de usturoi dati pe razatoare
- marar proaspat dupa gust
- sare si piper dupa gust
- Pentru sos: 400ml suc de rosii
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 7-8 frunze de dafin (puteti folosi si busuioc sau cimbru)
- Sare si piper dupa gust.
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati chiftelutele astfel: intr-un bol amestecati ingredientele pentru chiftelute, modelati mici sfere in functie de cat de mari sau mici doriti sa fie chitelele si coaceti la cuptor timp de 15-20 de minute la 200C sau pana cand devin ferme si crocante la exterior.
- Pregatiti apoi sosul: Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Cand devin aurii, adaugati sosul de rosii, zaharul, sarea, piperul si frunzele de dafin. Fierbeti pana cand capata o consistenta cremoasa. Optional mai puteti adauga apa daca doriti un sos mai subtire (depinde si de densitatea sosului de rosii). Adaugati apoi si chiftelutele si mai fierbeti inca 2-3 minute impreuna cu sosul.
- Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand acestea sunt al-dente (fierte dar usor ferme) puneti pastele in farfurii.
- Adaugati sosul si chiftelutele si savurati imediat.
- Puteti presara parmezan sau drojdie inactiva.