Putin afumate, putin picante si cu un gust delicat de branza, aceste saratele cu boia si telemea, acoperite cu seminte de mac sunt gustarea perfecta de rontait intr-o dupa-amiaza linistita de toamna. Aluatul e usor de facut si nu necesita dospire, asa ca in mai putin de o ora va puteti bucura de aceste bunatati.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g de telemea (sau orice alt tip de branza)
- 100g unt
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita fulgi de chili
- 1 lingura de boaia afumata
- 2 linguri de seminte de mac
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Sfaramati telemeaua si amestecati cu celelalte ingrediente.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi saratelele folosind un cutit.
- Asezati saratelele in tava si acoperiti cu ou batut, presarati macul si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Le puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.