Putin afumate, putin picante si cu un gust delicat de branza, aceste saratele cu boia si telemea, acoperite cu seminte de mac sunt gustarea perfecta de rontait intr-o dupa-amiaza linistita de toamna. Aluatul e usor de facut si nu necesita dospire, asa ca in mai putin de o ora va puteti bucura de aceste bunatati.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 150g de telemea (sau orice alt tip de branza)
  • 100g unt
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingura de boaia afumata
  • 2 linguri de seminte de mac
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
  3. Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
  4. Sfaramati telemeaua si amestecati cu celelalte ingrediente.
  5. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
  6. Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  7. Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi saratelele folosind un cutit.
  8. Asezati saratelele in tava si acoperiti cu ou batut, presarati macul si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
  9. Le puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.