“Prajitura cu Bulion” obisnuia sa fie una dintre preferate in Romania anilor in care deserturile se faceau cu putine ingrediente si multa creativitate.
Parintii si bunicii nostri reuseau sa faca atat de mult cu atat de putin, asa ca astazi va prezint si eu reteta acestui desert reinterpretat, ce sper sa va aminteasca de copilarie, acasa si gusturile simple.
Sunt sigura ca o sa va placa si varianta aceasta, pentru ca are o crema fina de mascarpone si un strat generos de dulceata de caise.
Pasta de tomate nu este doar un bun inlocuitor al oualor si laptelui din acest blat de prajitura.
Dar stiati ca rosiile sunt si mai santoase atunci cand sunt gatite? Datorita Licopenului – o substanta bogata in vitaminele A si C.
Sultan este genul de brand care pretuieste fiecare ingredient pe care il folosesc in realizarea produselor lor, in cel curat mod:
Folosind doar concentrat de rosii si sare (acordati intotdeauna mare atentie listei de ingrediente, pentru ca multe branduri strecoara in preparatele lor zahar, fibre sau conservanti pentru o alternativa artificiala si cu un pret mai mic).
Pun pariu ca si voi ati crescut cu un borcan de Sultan in camara, nu?
Dar ati incercat vreodata Prajitura cu Bulion?
Aceasta sigur o sa va placa
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru foi: 600g faina
- 1 praf de sare
- 200g zahar
- 400g pasta de tomate/bulion
- 10g praf de copt
- 100ml ulei
- 10ml extract de vanilie
- Pentru crema: 500g mascarpone
- 100ml frisca lichida
- 150g zahar
- 10ml extract de vanilie
- Pentru umplutura: 300 dulceata de caise
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele pentru aluat. Framantati pana cand obtineti un aluat rosiatic, ferm si nelipicios.
- Impartiti aluatul in 4 parti egale.
- Intindeti fiecare foaie de aluat pe fundul unei tavi de cuptor. Nu va faceti griji daca foile sunt foarte subtiri, acestea vor mai creste in timpul coacerii. Dupa 6-7 minute la 180C acestea vor fi coapte.
- Scoateti foaia de pe tava si asezati-o pe o suprafata dreapta si curata. Coaceti si urmatoarele foi la fel.
- Intre timp pregatiti crema, mixand la viteza medie toate ingredientele pentru crema. Lasati crema la frigider pana cand se racesc complet foile.
- Sa trecem la montarea prajiturii. Intr-o tava de cuptor asezati prima foaie cu bulion. Intindeti peste aceasta jumatate din crema de mascarpone.
- Asezati urmatoarea foaie cu bulion si peste aceasta un strat generos de dulceata de caise.
- Asezati inca o foaie de bulion peste dulceata si ultimult strat de mascarpone. Incheiem glorios cu ultima foaie de bulion.
- Optional puteti decora acum prajitura cu zahar pudra.
- Acoperiti prajitura cu folie sau hartie de copt si peste aceasta asezati un tocator greu sau cateva carti. Acestea vor presa prajitura suficient cat aceasta sa se inmoaie.
- Lasati prajitura la rece minim 6 ore (sau peste noapte) inainte de feliere.
- Pastrati prajitura in frigider pana la 6-7 zile, o puteti chiar si congela.