🎄Cornulete Bomboane de Craciun umplute cu rahat🎄 fix ca in copilarie, dar si mai dragalase, numai bune de savurat pe masa de Sarbatori sau de facut cadou celor dragi. Mie imi amintesc de bomboanele de brad.
Au un aluat fraged si aromat, umplutura cu care ne-au obisnuit mamele si bunicile noastre si o forma dragalasa, sigur o sa le faca cu ochiul tuturor invitatilor.



Framantatul aluatului lipicios, zaharul pudra care se strecoara prin toate colturile bucatariei si vasele murdare n-au mai fost o problema pentru mine de aceasta data. Am avut mai multe ajutoare harnicute de la @FinoRomania – Lavetele din microfibra, buretii flexibili Green Life, hartia de copt cu foi individuale si pungutele de hartie in care am impartit cornuletele de daruit. Folia de aluminiu ma ajuta sa pastrez cornuletele proaspete si fragede si ceeeel mai mult imi place ca sacii de gunoi Green Life sunt 100% din material reciclat.
Ne apucam si de gatit, nu?
- Pentru aluatul de cornulete aveti nevoie de:
- -150g unt;
- -150g zahar pudra;
- -100ml smantana;
- -500g faina;
- -10g praf de copt;
- -zeama de la jumatate de lamaie;
- -500g rahat;
- -extra: zahar pudra vanilat.
Framantati un aluat din toate ingredientele de mai sus.
Taiati aluatul in 2. Intindeti fiecare jumatate din aluat intre 2 foi de copt si lasati la rece minim 1 ora inainte de a modela.
Umpleti cu rahat si modelati ca in video de mai jos.
Coaceti timp de 10-12 minute la 190C sau pana cand devin ferme – dar nu aurii.
Sa-mi spuneti daca le incercati!
#DeMancare #Fino #FinoRomania #Cornulete #CornuleteCuRahat #RetetaTraditionala #DesertRomanesc