Placinta cu dovlecel si telemea: Rapida, usoara, super gustoasa si sanatoasa, nu are cum sa nu iti placa aceasta placinta sarata. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si la final torni totul in tava, se coace si iese o pufosenie delicioasa, cam atat de usor e.
Reteta e si foarte versatila. Mama imi pregatea placinta asta in copilarie cu tot felul de legume, de la cartofi, pana la spanac sau ciuperci. Iese delicios in orice combinatie si te salveaza de la a planifica mese pentru 2-3 zile. E si o metoda foarte buna de a salva legume sau branzeturi #DeNearuncat. Poti cu usurinta sa mai strecori in compozitie si o jumatate de morcov ras, un ardei vestejit sau cateva bucatele de cascaval uscat.
Daca adaugi o salata proaspata sau un sos usor de iaurt langa doua felii din aceasta placinta ai obtinut un pranz hranitor si gustos.
Se potriveste tare bine cu o salata greceasca sau cu un sos de usturoi cu iaurt.
Reteta
- Timp de gatire: 70 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 zucchini/dovlecei medii
- 1 ceapa mica sau 2 cepe verzi
- 3 oua
- 200g iaurt
- 200g telemea sfaramata sau rasa
- 20ml ulei de masline
- 100g faina
- 10g praf de copt
- sare si piper dupa gust
- Instructiuni
- Dati dovleceii pe razatoarea mare si stoarceti bine de surplusul de apa.
- Amestecati dovlecelul si ceapa tocata marunt cu ouale, branza, iaurtul, uleiul de masline, faina si praful de copt.
- Condimentati dupa preferinte.
- Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati o tava cu hartie de copt (am folosit o tava de 25×25 cm).
- Turnati amestecul in tava si nivelati cu o lingura.
- Lasati sa se coaca pana cand capata o consistenta ferma si o crusta auriu maronie la suprafata (aproximativ 1 ora).
- Lasati sa se raceasca complet inainte de feliere. Este important ca placinta sa nu fie calda, pentru ca cel mai probabil va fi si usor moale si riscati sa se sfarame la taiere.
- Savurati cu legume proaspete sau langa un sos usor de usturoi.