Cand te gandesti la pizza primul ingredient care iti vine in minte este sosul de rosii pus din abundenta pe blat, dar ce-ar fi sa incercam ceva nou astazi? Si sa folosim crema de branza in loc de sos. Textura va fi si mai pufoasa, usoara si se potriveste de minune cu galbiori si rozmarin.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 300ml de apa calduta
- 20g de proaspata sau 10g de drojdie uscata
- 400g de faina alba
- 10g sare
- 1 cutie de crema de branza pufoasa Delaco
- 2 rosii medii
- 100g de galbiori (eu am folosit unii murati, dar puteti folosi si proaspeti sau alte tipuri de ciuperci)
- 1 crenguta de rozmarin proaspat sau 1 lingurita de rozmarin uscat
- 100g de parmezan ras
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 3 linguri de ulei de masline
- Instructiuni
- Am facut un aluat moale amestecand faina, sarea si drojdia dizolvata in apa calduta. Pe acesta l-am acoperit si lasat la dospit timp de 30 de minute.
- Dupa ce aluatul a dospit suficient, l-am intins pe o tava tapetata cu hartie de copt pe care am presarat putin gris, dar puteti folosi si faina sau doar cativa stropi de ulei de masline.
- Am intins cu un cutit lat crema de branza peste aluat, exact cum as fi facut si cu un sos de rosii.
- Am presarat ceapa maruntita
- Apoi am adaugat toppingurile: rosiile taiate felii, galbiorii, acele de rozmarin si parmezanul ras.
- La final am stropit cu ulei de masline si am lasat la copt timp de 10 minute la 230 de grade celsius cu ventilatie si caldura din ambele directii, sau pana cand capata o crusta crocanta si aurie.