Masa de Craciun merita cele mai spectaculoase si elegante deserturi, iar aceasta Pavlova in forma de coronita de Craciun o sa va incante toate simturile. Nu mai zic si ca se face foarte usor si cu ingrediente simple, iar decorul poate fi foarte usor “impodobit” cu ramurele de rozmarin, merisoare sau coacaze si zahar pudra pentru un look “craciunesc”.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru bezea: 5 albusuri de ou
- 280g zahar tos
- 5ml otet
- 20g amidon pentru prajituri
- Pentru crema: 1 plic de budinca de vanilie.
- 500ml lapte
- 50g zahar
- 100g unt
- Pentru decor: rozmarin, coacaze rosii, scortisoara, portocale etc
- Instructiuni
- Incepeti prin a mixa albusurile si cand acestea incep sa devina ferme
- Adugati pe rand zaharul, otetul si amidonul amestecand continuu pana cand obtineti o spuma tare si lucioasa ce sta pe tel.
- Cu un pos sau cu o lingura formati direct pe hartia de copt din tava un cerc mare din bezea.
- Folosind o lingura, de jur imprejur, formati un sant sau o adancitura in bezea, in aceasta veti pune apoi umplutura de vanilie.
- Coaceti timp de 90 de minute la 100C (in cuptorul preincalzit) si apoi le lasati sa se raceasca in cuptor.
- Intre timp pregatiti budinca conform instructiunilor de pe pachet (amestecand cu laptele si zaharul).
- Amestecati si untul pana cand aceasta se omogenizeaza complet in budinca fierbinte. Lasati apoi sa se raceasca complet.
- Cand si bezeaua si crema sunt racite in totalitate puteti monta coronita.
- In adancitura circulata din bezea umpleti cu crema de vanilie.
- Decorati apoi dupa preferinte, cu crengute de rozmarin, coacaze sau portocale.
- Pastrati la frigider.