Imi placea la nebunie ”ritualul” curatatului de pastai cand eram mica, desi nu eram moarta dupa gust. Acum insa in fiecare vara ma ia nostalgia si abia astept sa pun la fiert o mamaliga, sa fac un mujdei si sa calesc pastaile pe care le-am curatat cu o zi inainte.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1kg de pastai proaspete
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • Patrunjel
  • Faina de porumb
  • 2 lingurite de sare
  • 1 capatana de usturoi (pentru mujdei)
  • 50 g de nuci
  • 100ml de iaurt grecesc
  • Parmezan ras
  1. Instructiuni
  2. Se calesc pastaile spalate si curatate, in uleiul de masline incins, impreuna cu cei 5 catei de usturoi taiati felii, cam pana cand devin aurii si moi.
  3. Intr-o oala fierbeti 500ml de apa, o lingurita de sare si 250g de malai (pentru o mamaliga ferma, adaugati mai putin malai pentru o mamaliga cremoasa)
  4. Intr-un mojar sau folosind o razatoare, maruntiti usturoiul si nucile, peste care adaugati un praf de sare si iaurtul grecesc, veti obtine astfel un mujdei fin si cremos
  5. Presarati patrunjel maruntit si radeti putin parmezan peste pastaile sotate, va promit ca va transforma in totalitate acest fel de mancare simplu dar extraordinar de bun.