Pufosi si aromati, papanasii, desertul copilariei noastre sunt mai usor de facut decat ai crede. Eu n-am facut niciodata pana sa pregatesc aceasta reteta si am fost uimita sa vad ca nu e un proces atat de complicat. Fie ca ii preferati cu dulceata de afine, cu magiun sau zahar pudra, Branza Cottage de la Delaco le da textura moale si catifelata pentru a se potrivi de minune cu orice topping, chiar si ciocolata.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g branza cottage Delaco
- 150 faina
- 1 ou
- jumatate de plic de praf de copt
- coaja de lamaie si esenya de vanilie
- 50g zahar
- 1 praf de sare
- Pentru toppinguri: smantana/iaurt grecesc si dulceata
- 200ml ulei pentru prajit
- Instructiuni
- Intr-un bol mare am amestecat toate ingredientele de mai sus mai putin uleiul pentru prajit si toppingurile.
- Am framantat pana am obtinut un aluat ferm si omogen pe care l-am lasat la frigider 30 de minutel
- Am intins apoi aluatul intr-un blat gros de 1,5 cm si am decupat folosind doua forme speciale, dar puteti folosi si un pahar + 1 capac pentru gaurica din mijloc.
- Urmatorul pas este prajitul intr-o tigaie inalta astfel incat sa se formeze o baie de ulei (ii puteti coace si in cuptor) pana cand devin pufosi si aurii pe ambele parti.
- Lasati-i sa se raceasca 2-3 minute si asezati toppingurile pe rand: iaurt grecesc/smantana, dulceata si savurati.
- Optional ii puteti pudra cu zahar pudra inainte de a aseza toppingurile.