Sa tot incepi ziua cu “Çilbir” sau “Oua turcesti”. Sunt foarte gustoase si hranitoare, perfecte pentru mic dejunurile lenese. Galbenusuri moi, un strat generos de iaurt grecesc, unt topit cu boia, toate pe o felie crocanta de paine prajita. Le puteti face cu oua prajite, fierte sau posate, cu galbenusuri moi sau tari, oricum va plac.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 oua
- 2 felii de paine prajita
- 200ml iaurt grecesc
- 1 lingurita de boia sau fulgi de chilli
- 1 lingura de unt
- ceapa verde proaspata
- sare si piper dupa gust
- Instructiuni
- Prajiti, posati sau fierbeti ouale (dupa preferinte) Asezati-le pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie si lasati sa se scurga surplusul de apa sau ulei.
- Intr-o tigaie topiti untul si adaugati boiaua sau chilli si amestecati pana cand in tigaie se formeaza sosul.
- Intr-o farfurie asezati painea prajita peste care intindeti iaurtul (cantitatile din reteta sunt pentru 2 portii) si intindeti usor cu o lingura.
- Asezati ouale, ceapa verde tocata marunt l si turnati sosul obtinut.