Va puteti imagina pufoasele si branzosele Langosi, in varianta fara ulei?

Traditional ele sunt pregatite intr-o baie de ulei incins si le servim cu multa smantana, usturoi, diferite tipuri de branza si verdeata proaspata.

O sa recunosc ca nu imi puteam imagina acest preparat altfel, pana cand am primit acest ajutor mi-nu-nat de la Philips Romania: Philips AirFryer Smart XXL.

Datorita tehnologiei sale inteligente, poti gati pana la 200 de retete (eu zic ca si mai multe, cu putina creativitate) fara sau doar cu foarte putin ulei si chiar si mai repede decat la cuptor.

Langosile au iesit delicioase, sanatoase, moi si aerate. Bine rumenite pe ambele parti si mai ales: le-am savurat fara pic de vinovatie.

Dar acum va las cu reteta si sunt tare curioasa voi ce ati mai incerca sa gatiti la AirFryer?

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 900g faina
  • 400ml apa calduta
  • 20ml ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 20g zahar
  • 10g drojdie uscata
  • Toppinguri: iaurt grecesc (sau smantana), 4-5 catei de usturoi pisat, branza preferata, patrunjel proaspat si un praf de sare.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati faina, sarea, zaharul si in mijloc faceti o adancitura in care turnati apa calduta si uleiul de masline, peste care presarati drojdia. Lasati sa se activeze drojdia 5-10 minute. Dupa care framantati pana cand obtineti un aluat omogen si elastic.
  3. Acoperiti aluatul si lasati-l sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul
  4. Dupa ce aluatul a crescut, pe o suprafata pudrata cu faina, impartit aluatul in 8-9 bucati egale pe care le modelati pana cand devin rotunde. Lasati sa mai dospeasca inca 15 minute.
  5. Intindeti aluatul cu un sucitor si asezati-l pe gratarul AirFryerului. Optional puteti pulveriza 1-2 picaturi de ulei de masline pe gratar.
  6. Lasati la copt timp de 8 minute la 200’C si repetati pana cand folositi tot aluatul.
  7. Savurati Langosile fierbinti, peste care asezati un strat generos de iaurt grecesc sau smantana, usturoi pisat, un praf de sare, branza si patrunjel proaspat.