Aceasta “Ciulama with a twist” e preparatul perfect pentru o o zi in care va e pofta de ceva cald, cremos si consistent. Este facuta cu hribi si sos Bechamel fin si cremos, aromata cu usturoi si marar proaspat si se potriveste de minune cu o mana de parmezan ras si paine proaspat prajita.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g hribi (proaspeti sau congelati)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita de cimbru
- 1 cub de legume bio
- 1 morcov ras
- Pentru sosul Bechamel: 500ml lapte
- 30g faina
- 30g unt
- 1 lingurita sare
- piper dupa gust
- Pentru servire: Marar proaspat sau patrunjel, fulgi de chili, paine prajita, parmezan ras, lamaie.
- Instructiuni
- Puneti la incins o tigaie intinsa si stropiti cu uleiul de masline.
- Tocati cat mai marunt ceapa si usturoiul pe care le adaugati in tigaie alaturi de hribii taiati grosier.
- Adaugati cubul de legume, cimbru si morcovul ras. Amestecati si acoperiti cu un capac cat sa se inabuseasca legumele.
- Dupa 5-6 minute la foc mediu legumele ar trebui sa devina rumene.
- Presarati peste acestea faina, puteti folosi chiar si o sita pentru a va asigura ca nu raman cocoloase si amestecati rapid.
- Adaugati cubul de unt si laptele. Amestecati pana cand obtineti un sos omogen.
- Condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba pana cand sosul incepe sa se reduca.
- Cand sosul s-a redus si are o consistenta cremoasa ca de smantana opriti aragazul, presarati verdeturile proaspete si parmezanul.
- Savurati cu un strop de lamaie si paine proaspat prajita.