Aceasta “Ciulama with a twist” e preparatul perfect pentru o o zi in care va e pofta de ceva cald, cremos si consistent. Este facuta cu hribi si sos Bechamel fin si cremos, aromata cu usturoi si marar proaspat si se potriveste de minune cu o mana de parmezan ras si paine proaspat prajita.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g hribi (proaspeti sau congelati)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 cub de legume bio
  • 1 morcov ras
  • Pentru sosul Bechamel: 500ml lapte
  • 30g faina
  • 30g unt
  • 1 lingurita sare
  • piper dupa gust
  • Pentru servire: Marar proaspat sau patrunjel, fulgi de chili, paine prajita, parmezan ras, lamaie.
  1. Instructiuni
  2. Puneti la incins o tigaie intinsa si stropiti cu uleiul de masline.
  3. Tocati cat mai marunt ceapa si usturoiul pe care le adaugati in tigaie alaturi de hribii taiati grosier.
  4. Adaugati cubul de legume, cimbru si morcovul ras. Amestecati si acoperiti cu un capac cat sa se inabuseasca legumele.
  5. Dupa 5-6 minute la foc mediu legumele ar trebui sa devina rumene.
  6. Presarati peste acestea faina, puteti folosi chiar si o sita pentru a va asigura ca nu raman cocoloase si amestecati rapid.
  7. Adaugati cubul de unt si laptele. Amestecati pana cand obtineti un sos omogen.
  8. Condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba pana cand sosul incepe sa se reduca.
  9. Cand sosul s-a redus si are o consistenta cremoasa ca de smantana opriti aragazul, presarati verdeturile proaspete si parmezanul.
  10. Savurati cu un strop de lamaie si paine proaspat prajita.