Comfort food cu iz de vacanta: Gnocchi cu sos cremos de rosii cu busuioc si usturoi, o mana de parmezan si o burrata cremoasa si racoritoare care sa echilibreze toate gusturile si texturile.
Aceasta reteta a fost ocazia perfecta sa testez cateva produse cu gust autentic italian: Passata de rosii de la Mutti, Gnocchi de cartofi de la La Molisana si uleiul de masline cu busuioc de la Pietro Corriceli – a iesit ceva de vis, iar ingredientele de calitate si-au spus cu adevarat cuvantul.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 ramurele busuioc
- 400ml suc de rosii / passata de rosii
- 1 pachet gnocchi gata facuti
- 1 burrata
- 50g parmezan
- 1 lingurita oregano
- sare si piper dupa gust
- Instructiuni
- Puneti la fiert gnocchi conform instructiunilor de pe pachet. Ar trebui sa fie gata in aproximativ 5 minute de fierbere.
- Intr-o tigaie incingeti bine uleiul de masline si caliti pana devin aurii cubuletele de ceapa si usturoiul zdrobit.
- Adaugati gnocchi si lasati-i sa se rumeneasca impreuna cu ceapa si usturoiul 5-6 minute.
- Adaugati sucul de rosii, busuiocul taiat marunt, oregano, sare si piper dupa gust.
- Completati cu un polonic din apa in care au fiert gnocchi si lasati sa fiarba inca 5 minute sau pana cand sosul capata o consistenta cremoasa.
- Serviti cu parmezan, burrata rece si busuioc proaspat presarat.