Comfort food cu iz de vacanta: Gnocchi cu sos cremos de rosii cu busuioc si usturoi, o mana de parmezan si o burrata cremoasa si racoritoare care sa echilibreze toate gusturile si texturile.

Aceasta reteta a fost ocazia perfecta sa testez cateva produse cu gust autentic italian: Passata de rosii de la Mutti, Gnocchi de cartofi de la La Molisana si uleiul de masline cu busuioc de la Pietro Corriceli – a iesit ceva de vis, iar ingredientele de calitate si-au spus cu adevarat cuvantul.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 ramurele busuioc
  • 400ml suc de rosii / passata de rosii
  • 1 pachet gnocchi gata facuti
  • 1 burrata
  • 50g parmezan
  • 1 lingurita oregano
  • sare si piper dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Puneti la fiert gnocchi conform instructiunilor de pe pachet. Ar trebui sa fie gata in aproximativ 5 minute de fierbere.
  3. Intr-o tigaie incingeti bine uleiul de masline si caliti pana devin aurii cubuletele de ceapa si usturoiul zdrobit.
  4. Adaugati gnocchi si lasati-i sa se rumeneasca impreuna cu ceapa si usturoiul 5-6 minute.
  5. Adaugati sucul de rosii, busuiocul taiat marunt, oregano, sare si piper dupa gust.
  6. Completati cu un polonic din apa in care au fiert gnocchi si lasati sa fiarba inca 5 minute sau pana cand sosul capata o consistenta cremoasa.
  7. Serviti cu parmezan, burrata rece si busuioc proaspat presarat.