Recunosc, atunci cand fac piure reusesc cumva sa fac mereu prea mult, asa ca mereu mai ramane o portie #DeNearuncat in plus. Incerc sa o reciclez in budinci, aluaturi si uite asa a aparut si aceasta focaccia super pufoasa cu cartofi. A fost absolut fabuloasa, atat de moale si plina de bule.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g faina
- 500g faina
- 200g piure de cartofi
- 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
- 10g sare
- 10g drojdie
- optional: sare grunjoasa de mare
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, piureul de cartofi, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
- Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
- Presarati si sarea grunjoasa sau condimentele preferate.
- Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand marginile devin aurii si usor crocante.
- Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.