Recunosc, atunci cand fac piure reusesc cumva sa fac mereu prea mult, asa ca mereu mai ramane o portie #DeNearuncat in plus. Incerc sa o reciclez in budinci, aluaturi si uite asa a aparut si aceasta focaccia super pufoasa cu cartofi. A fost absolut fabuloasa, atat de moale si plina de bule.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 500g faina
  • 200g piure de cartofi
  • 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
  • 10g sare
  • 10g drojdie
  • optional: sare grunjoasa de mare
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, piureul de cartofi, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
  6. Presarati si sarea grunjoasa sau condimentele preferate.
  7. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand marginile devin aurii si usor crocante.
  8. Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.