Falafelul pare ca este gustarea preferata in ultima vreme oriunde in lume. Nu ai cum sa nu treci pe langa cel putin un restaurant sau chiosc cu falafel de tot felul, clasic, picant, cu curry, crocant, prajit sau copt. Si pana la urma de ce sa nu fie popular cand e ataaaat de gustos si daca mai e si gatit la cuptor, atunci sigur e si sanatos.
Asa ca astazi asta facem: Falafel cu spanac, la cuptor cu tot felul de bunatati de pe Vegis.ro. M-am decis sa folosesc in aceasta reteta mai multe ingrediente care mie imi plac: Nautul de la Biona, fulgii de ceapa crocanti, spanacul de la Allos si recent lansatul lapte de cocos ecologic de la Niavis. Pe langa acestea puteti adapta reteta dupa bunul vostru plac, cu verdeturi si condimente variate. Dar hai sa va povestec cum am facut eu.

Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g naut fiert / o conserva de naut
- 100g spanac (conserva/proaspat sau congelat)
- 1 lingurita de pesto verde
- 1 ceapa mica / 3 linguri de fulgi de ceapa
- 1 usturoi mic
- 1 lingurita chimen
- 1 mana de patrunjel
- 1 lingurita de bicarbonat
- 1 lingurita sare
- 1 varf de lingurita piper
- Pentru servire: lipie/tortilla, lapte de cocos (sau iaurt) si usturoi sau pudra de usturoi.
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati sau blenduiti nautul pana obtineti o pasta fina in care adaugati sarea si bicarbonatul.
- Adaugati usturoiul taiat marunt, ceapa si chimenul.
- Taiati patrunjelul marunt si adaugati alaturi de spanac si pesto in compozitia de naut.
- Amestecati si modelati bilutele de falafel cu mainile umezite cu apa. Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti cate 10-15 minute la 200 de grade (pe fiecare parte).
- Intre timp pregatiti un sos cremos din lapte de cocos sau iaurt, usturoi si sare. Amestecati si lasati la frigider pana cand capata o consistenta mai ferma.
- Serviti alaturi de lipie, sosul de usturoi si o salata proaspata.