Batoane cu mac n-ai cum sa nu fi mancat macar o data in copilarie!
Atat de simplu era rasfatul copilariei noatre: o painica moale, simpla, cu lapte, indulcita cu sirop de zahar si apa si mult mac deasupra.
Le puteti face si voi extrem de usor acasa daca vreti sa sarbatoriti copilul din voi.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat aveti nevoie de: 500g faina
  • 250ml lapte caldut *puteti folosi si lapte vegetal
  • 10g drojdie uscata
  • 50g zahar
  • 10g zahar vanilat
  • 50ml ulei
  • Pentru sirop: 100ml apa
  • 50ml zahar
  • Decor: 50g mac
  1. Instructiuni
  2. Framantati un aluat ferm si elastic pe care il lasati la dospit 1 ora.
  3. Preincalziti cuptorul la 190C.
  4. Formati batoanele taind aluatul in 5 bucati egale pe care le modelati in forma de cilindri/batoane..
  5. Cu o pensula trecuta prin apa calduta umeziti batoanele la suprafata, presarati macul si lasati sa dospeasca inca 30 de minute.
  6. Mutati in cuptor si coaceti 15-20 de minute la 190C sau pana cand devin pufoase si auriu-maronii la suprafata.
  7. Cat acestea se coc, fierbeti rapid si siropul de apa cu zahar (pana cand zaharul este complet dizolvat).
  8. La final, stropiti batoanele cu sirop & enjoooy!