Pe langa toate bunatatile care umplu masa de Paste vom gasi mereu si mult iubitul drob. Si daca nici voi nu sunteti mari fani carne, atunci acest drob usor, din spanac, branza si oua, aromat cu mult usturoi si copt incet la cuptor, vi se potriveste de minune.

Reteta

  • Timp de gatire: 70 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 450g spanac (eu am folosit congelat);
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingura pudra de usturoi (sau 3 catei de usturoi zdrobiti);
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 150g cascaval ras
  • 1 lingurita concentrat de legume
  • 1 libgurita praf de copt
  • optional: nuci maruntite, seminte etc
    1. Instructiuni
    2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele de mai sus. Daca folositi spanac proaspat caliti-l putin inainte de a amesteca. Daca folositi spanac din conserva, stoarceti bine de lichid. Daca folositi spanac congelat, decongelati complet inainte de a gati.
    3. Preincalziti cuptorul la 180C.
    4. Intr-o tava de chec/cozonac tapetata cu unt/hartie de copt turnati amestecul obtinut.
    5. Coaceti timp de 1 ora la 180 de grade sau pana cand capata o densitste ferma. Drobul este complet copt cand va trece testul scobitorii, in functie de asta adaptati timpul de coacere – cu cat este mai intinsa tava, cu atat se va coace mai repede.
    6. Lasati sa se raceasca complet inainte de a felia.
    7. Serviti ca aperitiv alaturi de branza si legume proaspete, sau alaturi de felurile principale preferate.