Fara zahar, vegane si extrem de gustoase, aceste cornuri combina aluatul pufos cu umplutura delicioasa de unt de arahide si dulceata.

Toate ingredientele folosite sunt de pe Vegis.ro dar cele esentiale in aceasta reteta sunt dulceturile minunate, fara zahar dar cu atat de mult gust de la Bun de tot. Le gasiti si voi aici.

Mi-a placut mult si textura fina a untului de arahide cremos, iar textura pufoasa si elastica este data de laptele de cocos folosit in reteta.

Va recomand cu mare drag si siropul de agave, un inlocuitor perfect al zaharului si laptele de cocos praf, ce poate inlocui cu usurinta zaharul pudra din deserturi.

Reteta

  • Timp de gatire: 115
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor
  • INGREDIENTE
  • 350g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea chiflelor)
  • 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
  • 50 ml sirop de agave
  • 100ml de apa calda (puteti folosi si lapte vegetal)
  • 1 lingurita de sare
  • 400ml lapte de cocos
  • 2 linguri de ulei (eu am
    Folosit ulei de cocos)
  • 100g unt de arahide cremos
  • 200g dulceata fara zahar
  • scortisoara
  1. Instructiuni
  2. Amestecati drojdia si apa calduta si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
  3. Puneti faina intr-un bol si amestecati cu apa, drojdia si siropul de agave.
  4. Adaugati laptele de cocos si uleiul.
  5. Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
  6. Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
  7. Pe o suprafata pudrata cu faina modelati o sfera din aluatul dospit si intindeti cu sucitorul. Aluatul ar trebui sa aiba aproximativ 1,5cm grosime. Taiati 8-10 benzi (ca in imaginea din galerie)
  8. Pe fiecare banda tringhiulara intindeti cate 1-2 lingurite se unt de arahide si 3-4 lingurite de dulceata. Presarati scortisoara peste acestea si rulti de la exterior spre interior.
  9. Asezati cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care acestea vor creste.
  10. Preincalziti cuptorul la 180 de grade si optional presarati seminte de susan/mac pe cornuri.
  11. Lasati la copt 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand cornurile devin aurii si pufoase.
  12. Optional presarati praf de cocos sau lapte praf de cocos, cand acestea s-au racit complet. Pentru un aspect rumen si lucios le puteti unge cu o pensula cu sirop se agave dupa racire.

[/food_recipe