Cornulete cu surpriza, absolut delicioase, cu o umplutura atipica: curmale umplute cu migdale. Nu au cum sa nu iti placa! O combinatie fabuloasa intre aluatul fraged, curmalele moi si lipicioase, hidratate in apa cu esenta de vanilie si migdalele crocante. Rontaite dimineata la cafea, iti vor face cu siguranta ziua mai frumoasa.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g unt
  • 150ml smantana lichida sau frisca lichida
  • 50g zahar
  • 500g faina
  • 250g curmale
  • 100g migdale
  • 1 sticluta de esenta sau extract de vanilie
  • Zahar pudra pentru decorat.
  1. Instructiuni
  2. Se lasa la hidratat curmalele in esenta de vanilie amestecata cu 1 cana cu apa (le puteti lasa minim 2 ore).
  3. Pregatiti un aluat fraged din untul moale amestecat cu smantana sau frisca lichida si faina. Daca aluatul nu este suficient de moale si omogen adaugati cate o lingura de apa pana cand acesta se omogenizeaza.
  4. Inveliti aluatul in folie de plastic sau asezati-l intr-o caserola la frigider timp de 30 de minute.
  5. Dupa ce acesta s-a racit, impartiti in 2 bucati. Pe care le intindeti cu sucitorul si le taiati in fasii, pornind din centru spre exterior (ca in imagine).
  6. Umpleti fiecare curmala (curatata de samburi) cu cate o migdala.
  7. Pe fiecare fasie asezati cate o curmala umpluta (optional le puteti toca si amesteca sub forma de pasta) si rulati de la exterior spre centru. Asezati apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200 de grade timp de 10-12 minute sau pana cand devin aurii la exterior.
  8. Optional le puteti pudra cu mult zahar vanilat sau scortisoara.