Am testat reteta perfecta de cookies cu ciocolata alba si aroma de portocale si vreau sa impart cu voi minunatia asta. Veti obtine niste fursecuri divine de-a dreptul, fragede, moi in interior, crocante la exterior si cu multa ciocolata topita. Sunt geniale si calde si reci cu un pahar de lapte, cu un ceai si rezista si zile bune daca le pastrati intr-un borcan sau caserola. Si daca le ambalati frumos obtineti si un cadou minunat cu care sa va bucurati prietenii.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor
  • Ingrediente
  • 200g unt topit (Caldut, nu fierbinte)
  • 200g zahar brun
  • 100g zahar / zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 2 oua
  • 400g faina
  • 10g praf de copt
  • un praf de sare
  • 200g ciocolata alba marunt
  • Extra: 1-2 linguri de apa sau lapte rece pe care le puteti adauga doar in cazul in care aluatul este prea sfaramicios si nu se omogenizeaza
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele de mai sus fie de mana, fie folosind un robot de bucatarie. Dupa omogenizare acoperiti cu o folie de plastic si lasati sa stea in frigider minim 1 ora inainte de coacere.
  3. Cu mana modelati bilute din cate o lingura de aluat si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati sufiecient spatiu intre fursecuri (ca in imaginea de mai jos), acestea se vor topi in timpul coacerii.
  4. Preincalziti cuptorul si coaceti timp de 15-20 de minute la 180 de grade sau pana cand fursecurile fac mici crapaturi la suprafata.
  5. Lasati-le sa se raceasca inainte de a le scoate din tava, cat sunt fierbinti aceste cookies sunt foarte moi datorita untului.