Va puteti imagina cat de frumos mirosea la noi in casa dupa ce am copt o brownie pufoasa, plina de cacao si intens aromata cu cafeaua de specialitate de la Hot Spot Coffee? E un desert extrem de simplu si versatil, il puteti coace in orice forma, ii puteti adauga o crema sau o glazura, iar singurul aspect la care trebuie sa fiti atenti este calitatea cafelei pe care o veti folosi. Eu am ales varianta boabe Rwanda Ishema din varietatea Bourbon.

Brownie_Chec_negresa_cu_cafea_si_cacao

Explozii de note florale, pasiunea vișinelor negre, veselia ciocolatei, flirtul lămâilor și inspirația parfumului de vin“

Hotspotcoffee.ro

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g faina
  • 200g zahar
  • 100ml cafea espresso (preparata si racita)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 100g unt
  • 125g iaurt
  • 4 oua
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 linguri pudra de cacao
  • Extra unt si cacao pentru tapetat tava.
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pregati 100ml de espresso. Eu l-am preparat folosind un espressor si boabele proaspat rasnite Rwanda Ishema (puteti prepara si la ibric, strecurand foarte bine zatul).
  3. Intr-un bol larg mixati pe rand: ouale, zaharul si untul. Apoi integrati si iaurtul, vanilia si cacao. Mixati din nou si adaugati faina, praful de copt si sarea.
  4. Mixati in continuare la viteza mica si adaugati cafeaua deja preparata si racita.
  5. Tapetati o tava de copt cu unt si pudrati cacao. Puteti folosi o tava clasica de tort, una de cozonac sau chec sau una speciala “guguluf”.
  6. Coaceti aproximatic 35 de minute la 180C, sau pana cand face mici crapaturi la suprafata, dar este inca usor umed la interior.
  7. Cand s-a racit complet pudrati extra cacao, zahar pudra sau glazurati dupa preferinte.
  8. Serviti in orice moment al zile, dar neaparat alaturi de o cafea buna.