Va puteti imagina cat de frumos mirosea la noi in casa dupa ce am copt o brownie pufoasa, plina de cacao si intens aromata cu cafeaua de specialitate de la Hot Spot Coffee? E un desert extrem de simplu si versatil, il puteti coace in orice forma, ii puteti adauga o crema sau o glazura, iar singurul aspect la care trebuie sa fiti atenti este calitatea cafelei pe care o veti folosi. Eu am ales varianta boabe Rwanda Ishema din varietatea Bourbon.

Explozii de note florale, pasiunea vișinelor negre, veselia ciocolatei, flirtul lămâilor și inspirația parfumului de vin“
Hotspotcoffee.ro
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g faina
- 200g zahar
- 100ml cafea espresso (preparata si racita)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 100g unt
- 125g iaurt
- 4 oua
- 1 lingura extract de vanilie
- 2 linguri pudra de cacao
- Extra unt si cacao pentru tapetat tava.
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati 100ml de espresso. Eu l-am preparat folosind un espressor si boabele proaspat rasnite Rwanda Ishema (puteti prepara si la ibric, strecurand foarte bine zatul).
- Intr-un bol larg mixati pe rand: ouale, zaharul si untul. Apoi integrati si iaurtul, vanilia si cacao. Mixati din nou si adaugati faina, praful de copt si sarea.
- Mixati in continuare la viteza mica si adaugati cafeaua deja preparata si racita.
- Tapetati o tava de copt cu unt si pudrati cacao. Puteti folosi o tava clasica de tort, una de cozonac sau chec sau una speciala “guguluf”.
- Coaceti aproximatic 35 de minute la 180C, sau pana cand face mici crapaturi la suprafata, dar este inca usor umed la interior.
- Cand s-a racit complet pudrati extra cacao, zahar pudra sau glazurati dupa preferinte.
- Serviti in orice moment al zile, dar neaparat alaturi de o cafea buna.