Broccoli gratinat- sau cel mai bun mod prin care sa te bucuri de un pranz de-li-cios! Chiar si daca nu sunteti fani broccoli, sunt sigura ca acest preparat o sa va schimbe parerea. Se face extrem de usor si puteti folosi orice resturi de branza #DeNearuncat uitate prin frigider.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 700g broccoli proaspat/congelat
  • 300g branza (eu am folosit un amestec de telemea, cascaval si parmezan)
  • 3 oua
  • 200ml iaurt/smantana
  • 1 lingurita de sare
  • 1 mana de cimbru proaspat / 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a fierbe broccoliul timp de 5-7 minute – cat sa devina putin moale.
  3. Asezati broccoliul intr-o tava/tigaie bine unsa cu uleiul de masline.
  4. Presarati branza sfaramata sau rasa.
  5. Amestecati ouale cu sarea si iaurtul si turnati peste broccoli.
  6. Presarati cimbru proaspat si mutati in cuptorul preincalzit la 180C.
  7. Coaceti timp de 20-25 de minute sau pana cand branza se topeste si capata o crusta aurie crocanta.