Broccoli gratinat- sau cel mai bun mod prin care sa te bucuri de un pranz de-li-cios! Chiar si daca nu sunteti fani broccoli, sunt sigura ca acest preparat o sa va schimbe parerea. Se face extrem de usor si puteti folosi orice resturi de branza #DeNearuncat uitate prin frigider.


Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 700g broccoli proaspat/congelat
- 300g branza (eu am folosit un amestec de telemea, cascaval si parmezan)
- 3 oua
- 200ml iaurt/smantana
- 1 lingurita de sare
- 1 mana de cimbru proaspat / 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingura ulei de masline
- Instructiuni
- Incepeti prin a fierbe broccoliul timp de 5-7 minute – cat sa devina putin moale.
- Asezati broccoliul intr-o tava/tigaie bine unsa cu uleiul de masline.
- Presarati branza sfaramata sau rasa.
- Amestecati ouale cu sarea si iaurtul si turnati peste broccoli.
- Presarati cimbru proaspat si mutati in cuptorul preincalzit la 180C.
- Coaceti timp de 20-25 de minute sau pana cand branza se topeste si capata o crusta aurie crocanta.
Este un preparat usor si delicios! Reteta este foarte variata si poti sa folosesti orice combinatii de legume si branza doresti. Chiar si cele mai convinsi anti-broccoli o sa devina fani dupa ce inceraca aceasta reteta delicioasa, asa ca merita sa ii incercati!
multumesc din suflet! Ma bucur mult ca v-a placut <3