Facea mama cand eram mica niste biscuitei cu un aluat atat de simplu si economic, incat nu iti venea sa crezi cat sunt de buni pentru ceva atat de simplu. Putina faina, niste ulei, zahar, praf de copt si gata biscuitii. I-am reinterpretat si eu astazi, intr-o varianta cu ulei de masline extravirgin, coaja de lime si lamaie bio. Sunt minunati si raman fragezi chiar si 2 saptamani daca ii pastrati in recipiente inchise ermetic.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 500g faina (mai adaugati la intins aluatul)
  • 10g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150ml ulei de masline
  • 150ml apa calduta
  • 100g zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sucul si coaja rasa de a o lamaie bio
  • coaja rasa de la un lime
  • Nuci pentru decor 9am folosit pecan, migdale si caju)
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol lar amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana obtineti un aluat cu o consistenta ferma, omogena si nelipicioasa (daca este necesar ajustati cu faina sau apa calduta).
  3. Lasati aluatul la rece minim 30 de minute.
  4. Intindeti o foaie subtire de 2-3 mm si decupati cu formele preferate.
  5. Asezati in mijloc si cate o nuca.
  6. Asezati pe tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 15-20 de minute la 190C sau pana cand biscuitii devin fermi si se rumenesc pe margini.
  7. Optional: pudrati zahar pudra.