Daca va place salata de vinete, atunci sunt 100% convinsa ca o sa va placa si Baba Ganoush. E cremoasa, fina, aromata cu usturoi, lamaie si pasta de susan, numai buna sa inmoi o bucatica de paine sau lipie proaspata. Se face in doar cateva minute, dar rezista la frigider si 3 zile si se potriveste de minune si cu legume proaspete, in sandwichuri sau wrapuri.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g de vinete coapte si curatate de coaja (puteti folosi si decongelate)
- 1 lingura ulei de masline
- 3 lingurite de pasta de susan (tahini)
- 1 catel de usturoi
- sare si piper dupa gust
- sucul de la o lamaie
- 2 linguri mari de iaurt
- patrunjel proaspat pentru decorat.
- Instructiuni
- Intr-un blender sau de mana, tocati vinetele si mixati vinetele impreuna cu uleiul de masline, tahini, usturoiul, sarea si piperul, sucul de lamaie si iaurtul.
- Asezati pasta obtinuta intr-un bol, decorati cu patrunjel proaspat si savurati-o in combinatiile preferate.
- O puteti pastra in frigider timp de 3 zile intr-o caserola.