Daca va place salata de vinete, atunci sunt 100% convinsa ca o sa va placa si Baba Ganoush. E cremoasa, fina, aromata cu usturoi, lamaie si pasta de susan, numai buna sa inmoi o bucatica de paine sau lipie proaspata. Se face in doar cateva minute, dar rezista la frigider si 3 zile si se potriveste de minune si cu legume proaspete, in sandwichuri sau wrapuri.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g de vinete coapte si curatate de coaja (puteti folosi si decongelate)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 lingurite de pasta de susan (tahini)
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri mari de iaurt
  • patrunjel proaspat pentru decorat.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender sau de mana, tocati vinetele si mixati vinetele impreuna cu uleiul de masline, tahini, usturoiul, sarea si piperul, sucul de lamaie si iaurtul.
  3. Asezati pasta obtinuta intr-un bol, decorati cu patrunjel proaspat si savurati-o in combinatiile preferate.
  4. O puteti pastra in frigider timp de 3 zile intr-o caserola.