Imaginati-va cum e galbenusul asta moale curgand peste varza calita cu sos de rosii si cimbru, peste un piure de cartofi super cremos si cateva fire de chives tocate marunt. Mi-nu-nat! O combinatie delicioasa, numai buna sa iti incalzeasca sufletul dupa o zi racoroasa de toamna. Trebuie sa incercati!
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru piure: 4 cartofi mari
- 1 lingurita sare
- 2 linguri de smantana
- Pentru varza calita: 600g varza proaspata tocata marunt
- 1 cub de legume bio
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 ceapa mica
- 2 lingurite de cimbru
- 2 oua
- chives/ceapa verde pentru decor
- Instructiuni
- Incepeti prin a curata, spala si pune la fiert cartofii taiati cubulete.
- Dupa ce acestia sunt perfect gatiti, moi si usor de pisat, mixatii cu smantana si sarea.
- Pregatiti si varza calita astfel: Intr-o tigaie bine incinsa caliti ceapa in uleiul de masline. Cand aceasta devine aurie adaugati si varza tocata marunt.
- Presarati cubul bio de legume bine sfaramat si acoperiti cu un capac.
- Cand varza incepe sa devina moale adaugati pasta de tomate si apa cat sa acopere putin varza.
- Presarati cimbru si lasati sa fiarba la foc mic pana cand sosul incepe sa se reduca.
- Amestecati o data la 5-6 minute, pentru a va asigura ca varza nu se prinde. Cand aceasta este gata, moale si sosul mai dens, puteti opri focul.
- Gatiti ouale dupa preferintele voastre, moi, tari, posate sau prajite.
- In farfurii intinse puneti intai un strat de piure, un strat de varza calita si sos de rosii si cate un ou.
- Presarati chives tocate marunt sau verdeturile preferate.