Imaginati-va cum e galbenusul asta moale curgand peste varza calita cu sos de rosii si cimbru, peste un piure de cartofi super cremos si cateva fire de chives tocate marunt. Mi-nu-nat! O combinatie delicioasa, numai buna sa iti incalzeasca sufletul dupa o zi racoroasa de toamna. Trebuie sa incercati!

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru piure: 4 cartofi mari
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de smantana
  • Pentru varza calita: 600g varza proaspata tocata marunt
  • 1 cub de legume bio
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa mica
  • 2 lingurite de cimbru
  • 2 oua
  • chives/ceapa verde pentru decor
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a curata, spala si pune la fiert cartofii taiati cubulete.
  3. Dupa ce acestia sunt perfect gatiti, moi si usor de pisat, mixatii cu smantana si sarea.
  4. Pregatiti si varza calita astfel: Intr-o tigaie bine incinsa caliti ceapa in uleiul de masline. Cand aceasta devine aurie adaugati si varza tocata marunt.
  5. Presarati cubul bio de legume bine sfaramat si acoperiti cu un capac.
  6. Cand varza incepe sa devina moale adaugati pasta de tomate si apa cat sa acopere putin varza.
  7. Presarati cimbru si lasati sa fiarba la foc mic pana cand sosul incepe sa se reduca.
  8. Amestecati o data la 5-6 minute, pentru a va asigura ca varza nu se prinde. Cand aceasta este gata, moale si sosul mai dens, puteti opri focul.
  9. Gatiti ouale dupa preferintele voastre, moi, tari, posate sau prajite.
  10. In farfurii intinse puneti intai un strat de piure, un strat de varza calita si sos de rosii si cate un ou.
  11. Presarati chives tocate marunt sau verdeturile preferate.