Am pentru voi o idee fabuloasa si un mod altfel de a savura chiar si cea mai simpla telemea: in crusta dulce picanta de miere si susan. Se coace la cuptor si devine crocanta la exterior, moale si cremoasa in interior si e perfecta de savurat ca gustare, intr-o salata sau pe un platou de branzeturi. O puteti lua si la picnicuri dar o puteti pune si pe o masa festiva ca aperitiv, cu siguranta toti o vor iubi!
Am folosit telemea de capra de la Delaco pentru ca are textura si gustul perfect pentru un astfel de preparat, e ferma si usor de portionat si are gustul specific care se transforma in cel mai cremos deliciu odata coapta.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g Telemea de capra Delaco
- 1 ou
- 50g pesmet
- 50g susan
- 1 lingurita boia picanta
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita pudra de usturoi (sau 2-3 catei de usturoi pisati)
- extra: miere, lime si verdeturi proaspete
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati pesmetul, oregano, boiaua, susanul si usturoiul si intr-un al doilea bol bateti bine oul.
- Taiati telemeaua cubulete medii si treceti-o prin oul batut si apoi prin amestecul uscat de pesmet.
- Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt (optional puteti stropi si cu putin ulei de masline, dar il puteti si omite daca nu doriti sa adaugati grasimi).
- Coaceti timp de 20 de minute la 200C si intoarceti pe partea cealalta cubuletele dupa primele 10 minute.
- Dupa ce cubuletele s-au rumenit bine stropiti cu lime, miere si presarati verdeturile preferate tocate marunt.