Crocante, fragede, cu mac si aroma de parmezan, saratelele acestea sunt gustarea ideala de rontait intr-o pauza de la munca, scoala sau cand urmaresti serialul preferat. Iti poti rasfata invitatii cu ele sau le poti face cadou. Sunt o metoda minunata de a salva branzeturi #DeNearuncat de prin frigider si in plus daca nu le mancati pe toate, rezista minunat si la congelator.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 150g de parmezan ras (sau orice alt tip de branza)
  • 100g unt
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de seminte de mac
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
  3. Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
  4. Radeti parmezanul si amestecati cu celelalte ingrediente.
  5. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
  6. Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  7. Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi saratelele folosind un cutit.
  8. Asezati saratelele in tava si acoperiti cu ou batut, presarati macul (optional puteti adauga extra parmezan ras) si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
  9. Le puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.