Crocante, fragede, cu mac si aroma de parmezan, saratelele acestea sunt gustarea ideala de rontait intr-o pauza de la munca, scoala sau cand urmaresti serialul preferat. Iti poti rasfata invitatii cu ele sau le poti face cadou. Sunt o metoda minunata de a salva branzeturi #DeNearuncat de prin frigider si in plus daca nu le mancati pe toate, rezista minunat si la congelator.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g de parmezan ras (sau orice alt tip de branza)
- 100g unt
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de seminte de mac
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Radeti parmezanul si amestecati cu celelalte ingrediente.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi saratelele folosind un cutit.
- Asezati saratelele in tava si acoperiti cu ou batut, presarati macul (optional puteti adauga extra parmezan ras) si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Le puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.