Eu ii zic “sos portocaliu” si cand vine vorba de paste, la noi in casa e sosul impaciuitor intre o iubitoare de sos alb si un pasionat de sos rosu.Il fac mereu din ochi:
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150ml smantana de gatit
- 150ml pasta de tomate
- 1 capatana de usturoi taiat marunt
- un praf de sare
- 1 lingura de boia dulce afumata
- busuioc proaspat
- 100g parmezan ras
- 300g paste
- Instructiuni
- Se fierb pastele in apa cu putina sare, eu am ales spaghete dar se potrivesc cam toate tipurile de paste care absorb bine sosurile
- Intre timp intr-o tigaie incinsa puneti cateii de usturoi taiati felii subtiri, turnati o jumatate de cana de apa din oala in care fierb pastele (aceasta va ajuta la ingrosarea sosului)
- Lasati la fiert 5 minute si adaugati apoi sosul de tomate. Amestecati continuu si adaugati apoi si smantana de gatit. Cand acestea incep sa fiarba presarati boiaua afumata si sarea.
- Cand pastele sunt fierte al dente (nu foarte moi, incat sa le simtit “la dinte” cand muscati) scoteti-le din apa si mutati-le in tigaia cu sos portocaliu, amestecati si opriti focul.
- Presarati parmezanul ras si frunze de busuioc proaspat.
Pofta! #DeMancare