Pasca “magica” cu mascarpone e alternativa perfecta la traditionalul desert de Paste pe care o poti pregati extreeem de usor.
M-am inspirat din reteta de Prajitura “Desteapta” pentru a face aceasta pasca cu blat pufos si crema usoara de mascarpone aromata cu lamaie.
De ce e magica? Pentru ca amesteci ingredientele intr-un bol, le torni in tava si ta-daaa! In timpul coacerii din acest amestec umed se imparte blatul pufos si crema fina de mascarpone.
Bine, trebuie sa recunosc ca o parte serioasa din magie i se datoreaza si mascarponeului pe care il folosesc mereu in deserturile mele de Paste: Mascarpone Delaco, cel pe care l-am mai folosit in trecut si pentru reteta de Pasca cu blat fraged si crocant, mousse, Tiramisu si multe alte bunatati.
Hai sa va povestesc cate de usor facem pasca magica.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 10 oua
- sucul si coaja de la o lamaie
- 300g zahar pudra
- 250g faina
- 230g unt
- 450ml lapte
- 500g mascarpone Delaco
- 1 praf de sare
- 1 pastaie de vanilie
- extra zahar pudra pentru decor
- Instructiuni
- Incepeti prin a pune la topit untul. Opriti focul cand acesta este complet lichid. Lasati sa se raceasca putin cat pregatiti restul compozitiei.
- In 2 boluri separati galbenusurile de albusuri.
- In bolul cu galbenusuri adaugati zaharul, interiorul pastaii de vanilie, laptele, sucul si coaja de lamaie, mascarpone Delaco, faina, sarea si in cele din urma untul topit, caldut nu fierbine. Mixati rapid si nu va speriati de consistenta foarte lichida. Pasca se ca intari in cuptor.
- In cel de-al doilea bol mixati albusurile pana cand obtineti consistenta ferma de bezea. Incorporati usor cate o lingura in amestecul de lapte si oua. Compozitia va fi in continuare foarte lichida.
- Preincalziti cuptorul la 150C si tapetati o tava de cuptor inalta de aproximativ 5-7cm si diametru de 29cm cu hartie de copt.
- Turnati compozitia de pasca in tava (nu va faceti griji daca sunt mici cocoloase de albus, acestea se vor dizolva) si coaceti timp de aproximativ o ora.
- Dupa coacere prajitura va fi inca moale, dar pentru a fi complet ferma trebuie sa o lasati la frigider minim 3 ore.
- Dupa ce aceasta s-a racit, o puteti pudra cu zahar pudra si o puteti felia dupa preferinte.